Ryanair voegt Dublin toe aan netwerk Brussel

Ryanair voegt een nieuwe bestemming toe aan het netwerk vanuit Brussel. Vanaf 26 oktober zal de maatschappij drie keer per dag tussen Brussel en de Ierse hoofdstad Dublin vliegen. Bij de aankondiging vorig jaar van de nieuwe basis in Brussel werd door CEO O’ Leary al de mogelijkheid aangehaald dat Ryanair in de winter van 2014-2015 nieuwe routes vanaf Brussel zou opstarten, waaronder Dublin. Daarmee is Dublin de eerste nieuwe bestemming van de ‘Brussels Zaventem’ basis.

Met de komst van deze nieuwe lowcostroute stijgt het aantal dagelijkse verbindingen tussen Brussel en Dublin van twee naar vijf. Tot nu toe is Aer Lingus de enige maatschappij die actief is op de route met een ochtend- en een avondvlucht. Ryanair zal behalve ’s morgens en ’s avonds ook een middagvlucht aanbieden.

Ryanair vliegt al vanaf de luchthaven van Charleroi naar Dublin en dit één tot twee keer per dag. De maatschappij benadrukte vandaag dat ook Dublin vanaf Charleroi zal blijven worden aangevlogen. Ryanair mikt met de nieuwe bestemming vooral op het business segment.

Ryanair voert komende winter wekelijks 100 vluchten uit vanaf Brussels Airport naar in totaal tien bestemmingen. Dat zijn er even veel als tijdens deze zomerperiode, want naar Ibiza zal komende winter niet meer gevlogen worden.