Qatar Airways Cargo vanaf 1 oktober naar Brussel

Brussels Airport verspreidde het nieuws vorige maand al maar nu komt het nieuws ook officieel van de maatschappij zelf in een persbericht: Qatar Airways Cargo zal vanaf 1 oktober beginnen te vliegen op Brussel met A330F’s. Brussel is daarmee samen met Shanghai een van de twee nieuwe bestemmingen van de vrachtafdeling van Qatar Airways.

De vier wekelijkse vluchten zullen op woensdag en zondag telkens via Entebbe, Oeganda worden uitgevoerd en op maandag en vrijdag via het Keniaanse Nairobi. Qatar Cargo zal met deze vrachtroutes voornamelijk farmaceutische producten, auto-onderdelen en medische apparatuur vanuit Brussel vervoeren. Maar ook bederfbare producten zoals groenten en fruit zal onderdeel uitmaken van de lading van en naar Brussel.

De nieuwe vluchten naar Shanghai zullen drie keer per week vanuit Doha worden uitgevoerd en dit non-stop met de B777F’s.

© Yannick De Bel

“We zijn verheugd om vrachtdiensten naar deze twee belangrijke steden op te starten. De nieuwe diensten van Qatar Airways Cargo zullen nieuwe mogelijkheden bieden voor bedrijven, vooral voor de farmaceutische sector in deze twee landen,” zegt Ulrich Ogiermann, Qatar Airways Chief Officer Cargo.

De vloot van Qatar Airways Cargo bestaat uit drie A330F’s en zes B777F’s. Daarmee vliegt Qatar wereldwijd naar zo’n 40 bestemmingen vanaf Doha.