Onbeperkt vliegen met abonnement bij Take Air

België krijgt er binnenkort een nieuwe luchtvaartmaatschappij bij. Vanaf maart 2015 wil Take Air, een samenwerking tussen broker The Aviation Factory en piloot Matthieu Dardenne, vluchten opstarten vanuit de regionale luchthaven van Deurne. Op het programma staan verbindingen tussen Antwerpen en Zürich en in een later stadium ook tussen Parijs en Zürich. De onderhandelingen daarvoor met luchthavens in de buurt zijn nog volop bezig.

© Take Air

Volgens de oprichters gaat het om een volledig nieuw concept. “Het is de eerste all-you-can-fly membership airline in Europa,” klinkt het. Voor een eenmalig bedrag van 1.000 euro kan je lid worden en een maandabonnement kan al vanaf 1.650 euro. Daarvoor mag je onbeperkt vliegen op het Take Air-netwerk. Het zakenmodel werd overgenomen van het Amerikaanse Surf Air, dat vorig jaar van start ging in Silicon Valley. Het bedrijf mikt op 1.000 leden op twee jaar.

Voor de vluchten zal Take Air gebruik maken van vliegtuigen van het type Beechcraft 200 en 350, die comfortabel plaats bieden aan maximaal tien personen. Het spreekt voor zich dat het bedrijf zich richt op drukke zakenlui die snel, efficiënt en comfortabel willen reizen. Omdat Take Air gebruik zal maken van de General Aviation terminals, kunnen passagiers tot 15 minuten voor de vlucht inchecken. Die tijdswinst is één van de grote pijlers van de luchtvaartmaatschappij.

© Take Air

“Iemand die meer dan twee keer op een maand een bepaalde bestemming aandoet kan al zijn financieel voordeel doen met Take Air, bovenop de tijdswinst en het comfort”, zegt Matthieu Dardenne. “Je bespaart makkelijk anderhalf uur per traject door met ons te vliegen, aangezien je tot 15 minuten voor vertrek nog kunt inchecken. En dit alles met een persoonlijke dienst- verlening door een Airport Angel die de Take Air-leden helpt met het organiseren van hun reis. Bovendien boek en annuleer je je vlucht in minder dan 30 seconden via onze webapp

Take Air richt zich op trajecten die maximaal anderhalf uur vliegtijd vragen en met een strategische of economische link. De keuze voor de verbindingen is o.a. tot stand gekomen na een uitgebreide studie van Vlerick Business School. Volgens die studie komen maar liefst 150 bestemmingen in Europa in aanmerking voor het concept van Take Air. Het is dan ook de ambitie om iedere 6 maanden een aantal nieuwe verbindingen aan haar aanbod toe te voegen, die leden op de website zullen kunnen aanvragen.