Ryanair wil basis openen in München

Het ziet er naar uit dat Lufthansa binnenkort meer concurrentie kan verwachten op haar tweede grootste hub op München Airport. Het Duitse magazine Wirtschaftswoche meldt immers in een interview dat Ryanair eraan denkt om een nieuwe basis te openen op de luchthaven. “We komen naar al jullie grote luchthavens, behalve Frankfurt,” zou Kenny Jacobs, de marketing manager van Ryanair in het interview – dat maandag verschijnt – gezegd hebben.

© brandinside.de

Op dit ogenblik vliegt Ryanair nog naar de luchthaven van Memmingen. Hoewel die op zo’n 100 kilometer van München ligt, gebruiken de Ieren er toch de naam ‘Munich West’ voor. Eerder had de maatschappij al gezegd dat ze van plan waren naar de hoofdluchthaven te vliegen, maar blijkbaar zijn die plannen nu plots veel concreter geworden. “We hebben al met de luchthaven gesproken en het enige dat ontbreekt zijn geschikte slots om op te stijgen,” zei Jacobs.

Ryanair is van plan om een basis op te zetten in München en minstens tien vluchten per dag uit te voeren. “Anders is het niet de moeite om eraan te beginnen,” zei Jacobs. “Er is nog niets getekend, maar München zou perfect in het plaatje passen voor ons. De prijzen zijn er hoog en er is genoeg ruimte voor uitbreiding”. Ryanair heeft onlangs haar strategie wat aangepast en vliegt nu meer op primaire luchthavens in de hoop zo meer zakenpassagiers aan te trekken.