Meer bestemmingen voor Jetairfly in 2015

Voor de winter zijn vier toestelen uitgeleasd aan andere maatschappijen, maar komende zomer zal Jetairfly weer op volle toeren draaien. Niet alleen komen er drie extra bestemmingen bij, de luchtvaartmaatschappij zal ook de enige zijn die vluchten aanbiedt op alle regionale luchthavens in België. Vanaf april zal Jetairfly immers ook vluchten uitvoeren vanop de luchthaven van Antwerpen en dit met Embraer 190’s.

Nieuwe bestemmingen
Dat Jetairfly al lang geen chartermaatschappij meer is, is ondertussen wel al duidelijk. Met haar elf toestellen gebaseerd op Brussels Airport, voert de luchtvaartmaatschappij komende zomer lijnvluchten uit naar 71 bestemmingen in Europa, (Noord- en Zuid-)Amerika en Afrika. In Charleroi staan vier toestellen gebaseerd met 23 bestemmingen, vanuit Luik en Oostende wordt naar respectievelijk 16 en 14 steden gevlogen.

© David Tobarra Ruiz

Drie bestemmingen zijn dit jaar nieuw in het netwerk: Tlemcen, Constantine en Thessaloniki. De eerste twee worden vanuit Charleroi één keer per week aangevlogen, om in te spelen op de grote VFR-markt (Visiting Friend & Relatives) tussen Zuid-België en Algerije. Jetairfly vliegt vanuit Charleroi al op Algiers, Bejaia en Oran. Thessaloniki – op het Griekse vasteland – wordt twee keer per week uitgevoerd vanaf Brussels Airport.

Dreamliner ook naar Miami
De introductie van de Boeing 787 heeft voor een enorme boost gezorgd in de boekingen naar het Caribisch gebied. Voor de Dominicaanse Republiek gaat het over een stijging van meer dan 50 procent, voor de Caraïben in het algemeen (met Mexico, Cuba en Jamaica erbij) werd ruim 30 procent meer geboekt. Vanaf mei hoopt Jetairfly diezelfde groei te behalen op haar nieuwste long haul route naar Miami. Vooralsnog werden die vluchten uitgevoerd met de Boeing 767.

© flightlevel.be

Dat er nu meer vluchten met de Dreamliner kunnen uitgevoerd worden, komt door de samenwerking tussen Jetairfly en haar Nederlandse zuster Arke. De vliegtuigen voor lange afstand worden nu gemeenschappelijk ingezet en roteren tussen Brussel en Amsterdam. Zo kan de capaciteit beter afgestemd worden op pieken in België en Nederland door bijvoorbeeld schoolvakanties. Arkefly nam vorige week haar tweede Dreamliner in ontvangst.

Deluxe formule
Nieuw deze zomer is de zogenaamde Fly Deluxe-formule. Die laat passagiers toe om in te checken aan een aparte balie in Brussels Airport en gebruik te maken van de fast lane voor security in Brussel en Charleroi. Deluxe-passagiers krijgen verder champagne op het vliegtuig, een maaltijd door Jeunes Restaurateurs d’Europe met een flesje wijn of bier, een Belgische krant, 5 kilogram extra bagage en een zitje vooraan in het vliegtuig.