bmi opent lijndienst tussen Luik en München

Een goeie twee jaar geleden startte bmi Regional lijnvluchten tussen Manchester en Antwerpen. Helaas waren die geen lang leven beschoren, want ondertussen is de verbinding al weer geschrapt. Desalniettemin ziet de luchtvaartmaatschappij toch weer een mogelijkheid op de Belgische regionale luchthavens. Deze keer valt de eer te beurt aan de luchthaven Bierset in Luik, want bmi plant vanaf maart lijnvluchten naar München.

BM1721 MUC 1010 LGG 1130 ER3 x7
BM1722 LGG 1155 MUC 1310 ER3 x7

BM1723 MUC 1415 LGG 1545 ER3 x6
BM1724 LGG 1625 MUC 1745 ER3 x6

Op weekdagen plannen de Britten twee keer per dag tussen beide steden te vliegen. Op zich laat dat uitschijnen dat er vooral op zakenreizigers gemikt wordt, maar helaas zijn de vlieguren daar niet echt voor geschikt. Het eerste toestel vertrekt in Luik pas rond de middag, om ruim een uur later in München aan te komen. De laatste “terugvlucht” naar Luik vertrekt al om 14.15u in München. Een dagtrapje München is voor Belgische zakenlui dus onmogelijk.

©BMI

In de omgekeerde richting zijn de vlieguren iets gunstiger, maar met een aankomst om 11.30 zijn er nog weinig afspraken mogelijk in de namiddag. Om 16.25 vertrekt de laatste terugvlucht immers al weer naar München. Waar de vluchten dan wel op gericht zijn, is voorlopig nog moeilijk te zeggen. Er komt wel een codeshare-overeenkomst met Lufthansa, hoewel bmi Regional sinds 2012 geen lid meer is van Star Alliance.

In het weekend wordt de vliegfrequentie verminderd naar één vlucht per dag, op zaterdag wordt de namiddagvlucht niet uitgevoerd en op zondag wordt de ochtendvlucht geschrapt. Voor de vluchten zal bmi Regional gebruik maken van het kleinste toestel in de vloot: de Embraer ERJ-135. Dezelfde toestellen werden ook ingezet op de route tussen Manchester en Deurne twee jaar geleden. Verder kondigde bmi ook vluchten aan van Mûnchen naar Bern en Rotterdam.

Avatar courtesy of Andreas Fietz