Eerste Dreamliner voor American Airlines

American Airlines heeft de eerste van 42 Boeing 787 Dreamliners ontvangen. Daarmee zijn ze de tweede Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die met het type zal vliegen. Eerder nam ook United Airlines enkele Dreamliners in gebruik. Zij zetten die onder meer in op de route tussen Houston en Londen Heathrow. Ook Delta Air Lines – de derde maatschappij in De Grote Drie – zal in de toekomst met de 787 gaan vliegen.

© André Nordheim – airplanepictures.net

Dit toestel is een Boeing 787-8 met registratie N800AN en kwam vrijdagnamiddag (lokale tijd) aan op de luchthaven van Dallas Fort Worth, de grootste hub van American Airlines. American zei dat het toestel pas in het tweede kwartaal van 2015 in dienst zal treden. Initieel wordt het toestel “enkele weken ingezet op binnenlandse routes tussen grote hubs, vooraleer er internationale vluchten mee zullen worden uitgevoerd”.

Eens dat gebeurt, is er een “grote kans” dat de Dreamliners ingezet zullen worden op vluchten naar Azië. American heeft vaste bestellingen uitstaan voor zowel de 787-8 als de grotere 787-9. “De 787 haalt de gemiddelde leeftijd van onze vloot drastisch naar beneden, en zorgt ervoor dat we moderner worden. Hij opent nieuwe deuren om onze klanten non-stop naar nieuwe bestemmingen van hun keuze te brengen,” klonk het enthousiast bij CEO Doug Parker.