VLM vanaf Antwerpen en Rotterdam naar Hamburg

Vanaf april lanceert VLM Airlines twee nieuwe routes: Antwerpen-Hamburg en Rotterdam-Hamburg. Daarmee zal VLM de drie grootste Europese havens met elkaar verbinden. De vluchturen zijn net zoals bij de route naar Genève zo opgesteld dat ze perfect zijn voor ééndaagse zakentrips.

VLM heeft op z’n website de verkoop van de vluchten op de twee nieuwe routes opengesteld. Vanaf Antwerpen kan er op weekdagen twee keer per dag naar Hamburg gevlogen worden. De ochtendvlucht vertrekt om 07:05 en de avondvlucht om 18:30. Dat maakt het mogelijk om eendaagse reizigers aan te trekken in beide richtingen. In het weekend wordt er niet gevlogen.

Voor Rotterdam gaat het ook om twee dagelijkse vluchten. ‘ s Morgens om 07:30 vertrekt de eerste, om 18:20 de tweede. Ook hier gaat het enkel om weekdagen.

De route tussen Rotterdam en Hamburg is niet nieuw voor VLM. Van augustus 2003 tot november 2010 vloog de maatschappij op weekdagen al twee keer per dag tussen beide steden en ook een enkele vlucht op zondag.

Voor Antwerpen gaat het om een nieuwe verbinding. Het is al de tweede nieuwe route na Genève die VLM in Antwerpen opstart sinds de maatschappij overgekocht werd door het management.

Door welke toestellen de routes zullen worden uitgevoerd, is nog niet bij de vluchtinformatie terug te vinden. VLM beschikt momenteel over 12 Fokker 50’s die ook vliegen voor CityJet. Vanaf april 2015 zou de eerste Russische Sukhoi moeten aankomen.