Iberia lanceert deze zomer 19 nieuwe bestemmingen

Iberia zal komend zomerseizoen maar liefst 19 nieuwe bestemmingen aan haar netwerk toevoegen, zowel in Europa als op de langeafstand. Verder worden er ook 39 nieuwe routes opgestart door de Iberia Group en zijn er een hoop steden die hun frequentie verhoogd zien.

Op het langeafstandsnetwerk gaat het om drie nieuwe bestemmingen. Vanaf 1 juni start Iberia terug vluchten vanaf Madrid naar het Cubaanse Havana. De maatschappij was in het verleden al actief op deze route, net zoals Cubana zelf, maar zette die iets meer dan twee jaar geleden stop.

De andere twee nieuwe bestemmingen zijn Cali en Medellin in Colombia. Deze twee steden worden in combinatie met elkaar gevlogen. Eerst gaat het vanaf Madrid naar Medellin, om nadien verder door te vliegen naar Cali. Beide steden worden al verbonden met Madrid door Avianca, en Iberia zelf vliegt ook al op de Colombiaanse hoofdstad Bogota.

Ten opzichte van  het begin van vorig zomerseizoen zijn ook Montevideo in Uruguay en Santo Domingo in de Dominicaanse Republiek nieuwe bestemmingen. Beide routes werden in september vorig jaar opgestart.

© Yannick De Bel
© Yannick De Bel

Ook in Europa breidt Iberia fors uit met nieuwe bestemmingen naar Italië (Florence, Napels, Palermo, Catania en Verona), Duitsland (Hamburg) , Frankrijk (Parijs vanaf Madrid door Iberia Express en vanaf Santander door Air Nostrum en nog vier andere routes naar Lyon, Nice en Nantes), Portugal (Madeira en Faro) en het Verenigd Koninkrijk (Edinburgh, Manchester en Gatwick en nieuwe routes naar Heathrow vanaf Tenerife, Gran Canaria en Mallorca). Voorts is ook Boedapest in Hongarije een nieuwe bestemming.

De frequentie op zo’n 16 routes, waaronder ook Brussel, wordt verhoogd. De seizoensvluchten naar Los Angeles, Boston, Sint-Petersburg, Zagreb, Split, Dubrovnik en Ibiza keren deze zomer terug.