Finnair Cargo bekijkt mogelijkheid nieuwe Europese hub

Finnair Cargo zou de mogelijkheid aan het bekijken zijn om een tweede Europese hub in Centraal-Europa te openen. Dat bevestigt Finnair Cargo VP Antti Kuusenmaki aan de website Cargoforwarder Global. Naast de hub’s in Helsinki en Brussel wil Finnair Cargo een derde of zelfs vierde Europese hub openen en dat in het economische hart van Europa.

Finnair Cargo wil zich nog meer specialiseren in het vervoer van speciale producten en bederfbare goederen. Het gaat dan onder meer om farmaceutische producten en seafood. De maatschappij opende in 2013 een succesvolle hub op Brussels Airport, dat als eerste luchthaven ter wereld van IATA het CEIV Pharma-certificaat mocht ontvangen en daarmee aantoont dat het farmaceutische producten op een veilige manier kan vervoeren.

Over de vier vrachtvluchten (2x per week door DHL en 2x per door Finnair zelf) vanaf de hub die Finnair Cargo op Brussels Airport heeft, is ze tevreden. De maatschappij wil in deze gespecialiseerde sector verder blijven groeien en ze bekijkt daarom de mogelijkheid om ook op andere luchthavens in Centraal-Europa een hub te openen.

_MG_2017
© Yannick De Bel

Maar waar en of die nieuwe hubs er wel degelijk komen, is bij Finnair Cargo nog niet beslist. Antti Kuusenmaki voegde eraan toe dat Finnair Cargo ook kan beslissen om de vrachtactiviteiten van en naar Brussel verder uit te bouwen in plaats van nieuwe hub’s in Europa te openen.

Volgens Finnair Cargo is de vrachtdivisie goed voor 17 procent van de intercontinentale inkomsten bij Finnair. Met de introductie van de A350 in de vloot stijgt de vrachtcapaciteit tegen 2020 met zo’n 50 procent.

De maatschappij begint daarom binnenkort met de constructie van een nieuwe vrachtterminal op de luchthaven van Helsinki Vantaa, die tegen de lente van 2017 klaar moet zijn. De terminal zal ook speciale zones krijgen voor de afhandeling van farmaceutische producten en bederfbare goederen zoals vis.