Emirates eenmalig met de A380 naar Brussel

Emirates zal op 18 september eenmalig een bezoek aan Brussels Airport brengen met haar Airbus A380. Het vlaggenschip zal de geplande vlucht EK183 tussen Dubai en Brussel uitvoeren, en komt aan om 13.15 lokale tijd. Dat valt af te leiden uit de vliegschema’s die de maatschappij inlaadde op haar booking engine en uit de gegevens van het Amadeus GDS.

De route tussen Dubai en Brussel heeft lang op zich laten wachten, maar deed het al vanaf dag één uitstekend. Ze deed het zelfs zodanig goed dat de geplande Boeing 777-200LR die Emirates initieel voorzien had, al na enkele dagen ingewisseld werd voor de grotere Boeing 777-300ER. Dat type vliegt nog steeds dagelijks tussen beide steden, maar zal dus eenmalig vervangen worden door een A380 op 18 september.

emiratesA380_2

Wellicht stuurt Emirates haar grootste vliegtuig naar Brussels Airport als test om te zien hoe snel het toestel afgehandeld kan worden en of Brussel wel geschikt is om de A380 te ontvangen. Het is een publiek geheim dat Emirates graag meer naar België wil vliegen, gezien de goede resultaten op de huidige vluchten. Er waren al geruchten over een tweede dagelijkse vlucht met de Boeing 777, maar ook een groter type toestel behoort dus tot de mogelijkheden.

Het uitzonderlijke bezoek is geen vrijgeleide voor regelmatige vluchten met een Airbus A380, van Emirates of eender welke andere luchtvaartmaatschappij. Brussels Airport beschikt immers niet over de speciaal aangepaste gates met twee luchtbruggen en ook het taxiën op onze drukbebouwde nationale luchthaven blijft een huzarenstukje. Er moeten dus nog heel wat veranderingen en investeringen gebeuren vooraleer Brussels Airport dagelijks A380’s zal kunnen ontvangen.

Flightlevel contacteerde vandaag Brussels Airport en Emirates, maar geen van beiden heeft het nieuws al bevestigd.

EK183 DXB 0810 BRU 1315 388
EK184 BRU 1615 DXB 0055 388

Bron: Emirates, Amadeus