Foto’s: British Airways B747 in Johannesburg gesloopt

De B747-400 van British Airways die eind 2013 op de luchthaven van Johannesburg betrokken raakte bij een accident, is volledig gesloopt.  Vorige week werd er na anderhalf jaar overgegaan tot het volledig afbreken van het toestel.

Foto’s afkomstig van Imgur.

De crew van de B747-400 met bestemming Heathrow was op 22 december 2013 onderweg van het terminalgebouw naar de runway om op te stijgen, maar sloeg daar een verkeerde taxiweg in. Die was veel te smal en de Boeing ramde met de rechtervleugel een gebouw, met immense schade aan het gebouw en het vliegtuig zelf.

Het vliegtuig was een total loss en zou niet meer hersteld worden. Sinds het accident heeft British Airways de bruikbare onderdelen zoals de motoren, cockpitinstrumenten en passagierszetels stelselmatig gerecupereerd.

Nadat alle bruikbare onderdelen er waren afgehaald, werd het toestel vorige week in Johannesburg uiteindelijk volledig gesloopt.

h74VzROthe_wing_of_a_british_airways_747_is_seen_clipping_52b8afd69ctdxIGt9

dY5pIqY kJJZEhD mwGalGb

Enkele weken voor het ongeval had het toestel nog een D-check ondergaan en ook het interieur was volledig vernieuwd. Het eindonderzoeksrapport van dit accident door de Zuid-Afrikaanse luchtvaartautoriteiten is nog niet gepubliceerd.