Turkish A320 raakte beschadigd bij eerste landingspoging

De A320 van Turkish Airlines die zaterdagvoormiddag in Istanboel in een accident betrokken raakte, werd zwaar beschadigd bij een eerste mislukte landing. Dat blijkt uit verschillende eerste berichten.

Vlucht TK1878 was bezig aan het einde van de landing naar baan 05 toen het toestel om een nog onbekende reden plotseling naar rechts rolde. Daarbij raakte het toestel de grond met de rechtermotor en vleugel, en kwam daarbij hard neer. De bemanning zette daarop een go-around in en steeg terug op.

Door de klap raakte niet alleen de motor beschadigd, maar ook delen van de vleugel braken af waaronder de flaps. Dat is te zien op onderstaande foto die genomen is door een Turkse vliegtuigspotter tijdens de tweede landing. Ook het rechterlandingsgestel is beschadigd en is niet volledig uitgeklapt.

Knipsel
Knipsel

Twintig minuten na het afbreken van de eerste landing, landde het toestel op baan 35L. Daarbij zakte het toestel door zijn rechterwiel en raakte de motor de grond. Daarbij waren, zoals te zien op onderstaande video, vlammen en rook te zien. Het toestel belandde uiteindelijk naast de baan.

Aan boord zaten 97 passagiers, maar niemand geraakte gewond.

De schade aan de vleugels verscheen ondertussen ook al op Twitter met een foto die werd genomen na de eerste landingspoging.