Nieuwe Cypriotische maatschappij op komst

CobaltAir is de naam, Cyprus is het land. Het plan? Een nieuwe luchtvaartmaatschappij oprichten die met een vloot van Airbussen de regionale markt in de Middellandse Zee wil veroveren. Volgens een persbericht dat CobaltAir de wereld instuurde is de certificatie bij het Cypriotische Department of Civil Aviation (DCA) zo goed als rond en beginnen de operaties tegen het einde van het jaar.

“We richten een ‘New Age’ luchtvaartmaatschappij op, gebaseerd in Cyprus, en we zullen vluchten uitvoeren in de eigen regio en de rest van Europa,” zei chief executive officer Peter Kelly, die kan teren op zijn Australische ervaring die hij heeft opgedaan bij Ansett en Qantas/Jetstar. “Cyprus is voor ons strategisch gelegen op de kruispunten van het Midden-Oosten, Europa en Azië. Tegelijk biedt het eiland een volwassen afzetmarkt en veel goed geschoold personeel”, klinkt het.

larnaca-airport
De luchthaven van Larnaca wordt binnenkort misschien weer wat drukker
© Airports International

De nieuwe luchtvaartmaatschappij wil van start gaan met een netwerk van tien bestemmingen, maar het is nog niet bekend welke dat zullen worden. Wat we wel weten is dat ze het gat dat het faillissement van de nationale luchtvaartmaatschappij Cyprus Airways begin dit jaar heeft achtergelaten, willen opvullen. Brussel is als hoofdstad van Europa dus niet uitgesloten als bestemming, want ook CY was jarenlang actief op Brussels Airport.

Bron: CH Aviation