Air Arabia Jordan volgende maand van start

Air Arabia Jordan start in mei met vluchten vanaf haar basis in Amman. Initieel zal de maatschappij beginnen met vliegen naar vier Arabische landen maar ze wil nadien ook uitbreiden naar Noord-Afrika en Europa.

Air Arabia Jordan ontstond nadat moederbedrijf Air Arabia (afkomstig uit de Verenigde Arabische Emiraten) 49 procent van de aandelen van het Jordaanse Petra Airlines kocht. Die maatschappij werd herdoopt tot Air Arabia Jordan met als basis de Jordaanse hoofdstad Amman, met het management in de handen van Air Arabia.

Op 18 mei stijgt de eerste vlucht op met als bestemming Koeweit. Nadien volgen Jeddah in Saudi-Arabië, Erbil in Irak en Sharm El Sheikh in Egypte. In 2015 moeten er nog meer bestemmingen bijkomen naar onder meer Noord-Afrika, Europa en het Midden-Oosten.

Taxi_Dawn

Air Arabia werd in 2003 opgericht met als basis Sjarjah in de Verenigde Arabische Emiraten. Nadien werden ook de dochtermaatschappijen Air Arabia Egypt en Air Arabia Maroc opgericht. Die laatste is onder meer te zien op Brussels Airport met routes naar verschillende bestemmingen in Marokko.

Air Arabia beschikt over een gezamenlijke vloot van 36 A320’s.

Bron: Air Arabia