Canadese 737 voor Jetairfly komende zomer

Komend zomerseizoen zal de vloot van Jetairfly uitgebreid worden met een extra Boeing 737. Bovenop de eigen vloot, zal de maatschappij tijdens de drukke zomermaanden ook met een Canadees toestel vliegen. Dat vliegtuig werd vorige week al overgevlogen en wordt nu klaargemaakt voor gebruik.

Het gaat om C-FYQN, een Boeing 737-800 gemaakt in 2001 die haar carrière begon als EI-CST bij Ryanair. Daar werd het toestel in maart 2009 uit de vloot gehaald en een maand later opgepikt door CanJet, een Canadese lagekostenmaatschappij met basis in Halifax. Vorig jaar was het toestel al eens te zien in Europa: het werd toen tussen april en oktober uitgeleast aan LOT Polish Airlines.

Op 19 april werd de laatste vlucht in Canada uitgevoerd en op 28 april kwam C-FYQN omstreeks 04.30u ’s ochtends aan op Brussels Airport, na een rechtstreekse vlucht uit Montréal. Onmiddellijk werd het toestel naar Jetairport gesleept, om het klaar te maken voor ingebruikname bij Jetairfly. De titels werden vervangen en de registratie werd veranderd naar OO-CAN.

pierre-gillardPierre Gillard

Door de toevoeging van deze extra 737, zal Jetairfly komende zomer over een vloot van drieëntwintig toestellen beschikken. Op dit moment zijn er veertien Boeing 737’s (-700 en -800), drie Embraer 190’s, één Boeing 767 en één Boeing 787. Daar komen nog drie 737’s (OO-JAQ, OO-JAU en OO-JBG) bij, die de voorbije maanden verhuurd werden aan het Canadese Sunwing Airlines.

Om op piekmomenten toch te kunnen voldoen aan de vraag, maakt Jetairfly ook gebruik van zogenaamde ad-hoc charters. De laatste weken vlogen daarom al toestellen van onder meer Transavia, AirExplore, Neos, Jettime, TUIFly, Titan Airways en euroAtlantic Airways in naam van de Belgische luchtvaartmaatschappij.