Icelandair zondag met Hekla Aurora naar Brussel

Goed nieuws voor onze vele vliegtuigspotters: zondag komt Icelandair voor het eerst met de ‘Hekla Aurora’ naar Brussels Airport. Het toestel werd eind vorig in een heel speciaal kleurenschema gespoten, gebaseerd op het noorderlicht. Nu zondag stuurt Icelandair het speciale toestel voor het eerst naar Brussel.

Sinds 30 april vliegt Icelandair terug meerdere keren per week naar Brussel. De maatschappij bedient Brussel al sinds juni 2010 tijdens de drukke zomermaanden, waarin het toerisme naar IJsland op zijn hoogtepunt komt. En nu dat Icelandair één van haar B757’s in een wel zeer speciaal kleurtje heeft gespoten, maakt dat van Icelandair meteen een interessante maatschappij voor de vele vliegtuigspotters.

De B757-200, met registratie TF-FIU, werd eind vorig jaar in de kleuren van het noorderlicht gespoten en het kreeg daarbij de naam ‘Hekla Aurora’. Behalve de verflaag op de buitenkant wordt binnenin het toestel tijdens elke vlucht een demonstratie gegeven door de mood lighting. Daarbij wordt de cabine verduisterd en kunnen de passagiers genieten van een lichtvoorstelling die het noorderlicht simuleert.

hekla-plane

Icelandair gebruikt het toestel als promotiemiddel voor de #MyStopover-campagne, waarmee de maatschappij mensen wil aansporen om tijdens de reis tussen Europa en Noord-Amerika gratis een stopover te maken in IJsland. Passagiers kunnen hierdoor een reisonderbreking in IJsland maken voor maximaal zeven dagen.

Aurora-Hekla-15-©-Image-Roman-Gerasymenko

Voor de mensen die ‘Hekla Aurora’ in het echt wil zien, plaatst de maatschappij op haar website het vliegschema van het toestel. Daar staat nu voor het eerst Brussel tussen, met een geplande vlucht op zondag 10 mei met aankomsttijd 12:45 en een vertrektijd om 14:00. Het schema is wel onder voorbehoud en kan altijd veranderen.

Icelandair vliegt momenteel twee keer per week tussen Brussel en Reykjavik. Geleidelijk aan voegt Icelandair de komende weken telkens een vluchtfrequentie toe om zo tussen 10 juni en 1 september vijf keer per week tussen beide hoofdsteden te vliegen. Icelandair vliegt nog tot en met 22 oktober op Brussel.

Foto: Mickaël CASTAING & Icelandair