Avianca Brasil binnenkort bij Star Alliance

Avianca Brasil, de Braziliaanse tak van Avianca, moet op 22 juli het nieuwste lid van Star Alliance worden. Dat heeft Ian Gillespie, de directeur van de internationale divisie van de luchtvaartmaatschappij, bekendgemaakt tijdens een interview met een Braziliaans magazine. Avianca, een van oorsprong Colombiaanse maatschappij, is al sinds juni 2012 lid van Star Alliance.

Sinds het najaar van 2013 waren er ook gesprekken om Avianca Brasil toe te laten treden tot Star Alliance, de grootste luchtvaartalliantie ter wereld waar onder meer ook Brussels Airlines deel van uitmaakt. De toevoeging van een Braziliaanse maatschappij was belangrijk voor Star Alliance, aangezien TAM Airlines in maart vorig jaar besloot om (samen met US Airways) de alliantie te verlaten. Daardoor was een groot gat ontstaan in het Zuid-Amerikaanse routenetwerk.

In hetzelfde interview zei Gillespie trouwens nog dat Avianca Brasil van plan is om de vloot van tien Fokker 100’s tijdens de tweede helft van dit jaar uit te faseren en te vervangen door toestellen uit de Airbus A320-familie.

Bron: Panrotas, CH Aviation