LATAM naar tien Europese steden vanaf nieuwe hub

LATAM, de luchtvaartgroep die ontstaan is na de fusie met het Chileense LAN en het Braziliaanse TAM, wil vanaf haar nieuwe hub in Noord-Brazilie naar tien Europese bestemmingen vliegen. Dat zei CEO Claudia Sender in een interview met Bloomberg. De nieuwe hub moet passagiers afsnoepen van onder meer het Portugese TAP.

Fortaleza, Natal of Recife, één van deze drie steden in het noorden van Brazilië zal de nieuwe internationale hub worden voor LATAM. Het doel is om via een nieuwe hub in deze regio het aantal vluchten van LATAM tussen Zuid-Amerika en Europa fors uit te breiden. De noordelijke ligging van deze steden vindt LATAM perfect om een efficiënte Zuid-Amerikaanse hub op te starten, en dat met snellere connectietijden en met minder kosten.

In een interview met Bloomberg zei CEO Claudia Sender dat LATAM vanaf de nieuwe hub naar tien Europese steden wil vliegen. Dat is het dubbele van het huidig aantal Europese bestemmingen van TAM. De Braziliaanse maatschappij vliegt momenteel naar Londen, Parijs, Frankfurt, Milaan en Madrid. Vanaf oktober komt daar ook Barcelona bij.

Boeing_777-32W-ER,_TAM_AN2033782

Eind dit jaar moet het bekend zijn welke van de drie steden de nieuwe LATAM-hub wordt. De eerste vluchten zullen dan in december 2016 van start kunnen gaan.

De nieuwe hub-operatie zal in de eerste plaats felle concurrentie zijn voor het Portugese TAP. En dat is misschien wel nodig want twee van de drie overnamekandidaten van de Portugese maatschappij zijn twee concurrenten van LATAM. Zowel Avianca Brazil als Azul hebben een bod gedaan op TAP. Eind juni zou de Portugese overheid moeten bekendmaken wie het meerderheidsaandeel van 61 procent in TAP zal krijgen.