Wet-lease van Austrian Dash-8 aan Brussels Airlines ten einde

De Dash-8 die Brussels Airlines de afgelopen vier jaar van Lufthansa-dochter Austrian leasde, is definitief terug naar Oostenrijk. Daarmee krimpt de Dash-8-vloot van Brussels Airlines van drie naar twee toestellen.

De Dash-8 van Austrian, met registratie OE-LGC, is terug volledig te zien in de kleuren van de Oostenrijkse maatschappij. De afgelopen vier jaar droeg het toestel de titels ‘flying for Brussels Airlines’ tijdens de periode dat Brussels Airlines het toestel wet-leasede.

Brussels Airlines voerde met het toestel kortere Europese routes uit met aan boord een Oostenrijkse crew van Austrian. Klassieke routes waren onder meer Hannover, Hamburg, Birmingham en Turijn.

DSC_1404

Afgelopen weekend maakte het toestel terug zijn eerste commerciële vlucht voor Austrian en dat tussen Innsbruck en Wenen.

Momenteel vliegen nog vier van de achttien Dash-8’s van Austrian voor SWISS. De Zwitsers gebruiken de toestellen voor de uitvoering van hun regionale vluchten.

Brussels Airlines leaset nog twee Dash-8’s van het Britse Flybe met registraties G-ECOI en G-ECOK. Daarbovenop vliegt er ook nog een ERJ-145 van BMI Regional(G-RJXI) voor Brussels Airlines.