Binnenkort USA pre-clearance op Brussels Airport?

Mogelijk zullen passagiers die vanuit Brussels Airport naar de Verenigde Staten reizen misschien heel wat tijd kunnen besparen. De luchthaven is immers in onderhandeling met de Amerikaanse autoriteiten om ook in Brussel deel te nemen aan het zogenaamde pre-clearance programma. Dat systeem laat reizigers toe om de strenge immigratieprocedure al in de luchthaven van vertrek te ondergaan, in plaats van na de aankomst in de States.

Het systeem is nu al in gebruik op luchthavens in Ierland, op Aruba, op Bermuda, op de Bahama’s, in Canada en in Dubai, maar het Amerikaanse Department of Homeland Security onderhandelt nu met nog eens tien luchthavens wereldwijd om het ook daar in te voeren. Naast Brussels Airport zijn ook Amsterdam Schiphol, Londen Heathrow, Manchester Ringway, Madrid Barajas, Tokio Narita, Stockholm Arlanda, Oslo Gardermoen, Punta Cana en Istanboel geselecteerd.

Arnaud Feist, ceo van Brussels Airport, is alvast zeer enthousiast over de ontwikkelingen. “Een belangrijke stap voor de connectiviteit van België”, reageert hij op Twitter. “Deze aankondiging van de Amerikaanse autoriteiten is een erkenning van de kwaliteit van de infrastructuur van Brussels Airport en van het hoge veiligheidsniveau van onze operaties,” klinkt het. Voor het zover is, moet er echter nog heel wat geregeld en aangepast worden.

Foto: Airline Reporter