Brussels Airlines vanaf september naar Bremen

Brussels Airlines opent vanaf september een nieuwe lijndienst naar Bremen. De Noord-Duitse stad is ook voor de luchthaven een nieuwe bestemming. Er komen vijf avondvluchten per week, waarvoor SN beroep zal doen op haar partner BMI Regional.

De luchtvaartmaatschappij steekt niet onder stoelen of banken dat de nieuwe vlucht voornamelijk gericht is op een zakelijk cliënteel. Zo wordt er bijvoorbeeld enkel op weekdagen gevlogen en werden de vluchttijden aangepast om de verbindingsmogelijkheden naar steden als Bristol, Toulouse en Madrid. Samen met Bremen zijn dat immers de drie grootste sites van vliegtuigbouwer Airbus. De avondvlucht zorgt voor ideale connecties tussen de vier steden.

SN2596 BRE 1900 BRU 2010 ER3 x67
SN2597 BRU 2100 BRE 2210 ER3 x67

Bremen is een stad met een grote historische waarde, maar ook vandaag is het een zakelijk epicentrum. Naast het productiecentrum van Airbus, zijn ook bedrijven als Mercedes (auto’s), Beck’s (bier) en Jacob’s (koffie) sterk vertegenwoordigd. Jürgen Bula, CEO van Bremen Airport: “Vooral zakenreizigers uit de Nedersaksische region en Bremen zullen baat hebben bij deze rechtstreekse verbinding tussen Bremen en Brussel, maar ook voor een citytrip is de vlucht geschikt.”

De vluchten naar Bremen zullen echter niet door toestellen van Brussels Airlines uitgevoerd worden. Daarvoor doet de luchtvaartmaatschappij beroep op haar partner BMI Regional, dat een basis heeft in Bremen en nu al rechtstreekse vluchten aanbiedt tussen de Noord-Duitse handdelsstad en Toulouse. De route wordt initieel opgestart met een Embraer 135 met plaats voor 37 passagiers, maar het is niet uitgesloten dat er later grotere toestellen ingezet zullen worden.