Eerste ECAir/Jetairfly toestel aangekomen in Brussel

Vandaag kwam het eerste toestel dat Jetairfly zal gebruiken voor haar operaties in Congo aan op Brussels Airport. Zoals we eerder meldden, zal Jetairfly vanaf dit jaar vluchten uitvoeren in opdracht van ECAir, een Congolese maatschappij met basis in Brazzaville. Ze nemen daarmee het contract over dat ECAir voordien had met het Zwitserse Privatair.

N857AM-2

Het toestel in kwestie is een Boeing 737-700, die sinds haar originele aflevering in 2004 vloog voor Aeromexico als XA-LAM. Na amper tien jaar werd het vliegtuig door leasingmaatschappij ILFC in de woestijn ondergebracht in Tucson, Arizona. Het plan was dat Privatair het toestel zou overnemen als HB-JJI, maar doordat de Zwitsers het contract verloren ging dat uiteindelijk niet door. Jetairfly heeft het toestel vervolgens van hen overgenomen.

Omstreeks 09.43 uur vanmorgen landde N857AM – de registratie die het vliegtuig in Amerika meekreeg – onder callsign van Southern Cross International op Brussels Airport na een transatlantische vlucht uit Bangor. De komende tijd zal het toestel in Jetairport de nodige voorbereidingen krijgen om aan haar Afrikaanse avontuur te beginnen. Wellicht krijgt N857AM ook een Belgische immatriculatie aangemeten, maar welke dat wordt is op dit moment nog niet geweten.

Foto: Edwin Vanoverschelde