Air Baltic wordt launch operator voor CS300

Air Baltic wordt de officiële launch operator voor de Bombardier CS300. Dat heeft Chief Executive Officer Martin Gauss verteld op de Paris Air Show in Le Bourget. De Letse luchtvaartmaatschappij heeft dertien CS300’s in bestelling en heeft ook nog zeven aankoopopties in handen.

Eén van de eerste routes waar de C-Series ingezet zal worden, is volgens Gauss Riga – Zürich. Een opmerkelijke keuze, want wellicht zal Air Baltic op die route dan concurreren met de C-Series van Swiss. Gauss zegt echter dat hij er vertrouwen in heeft dat Air Baltic genoeg marktaandeel kan veroveren, aangezien de kostenstructuur van zijn luchtvaartmaatschappij naar eigen zeggen beter is dan die van haar Zwitserse concurrent.

Eerder deze week had Swiss, dat de launch operator wordt voor de kleinere Bombardier CS100, nog aangekondigd dat ze tien van haar CS100-bestelling had omgezet in orders voor de CS300. Wanneer de toestellen ergens midden 2016 in gebruik zullen genomen worden, zullen zowel de CS100 als de CS300 ondergebracht worden bij het dochterbedrijf Swiss Global Air Lines.

Volgens Bombardier heeft het bedrijf 603 commitments voor de C-Series, waarvan 243 vaststaande bestellingen.