Aeroflot annuleert order voor 22 Boeing 787’s

Het Russische Aeroflot heeft haar bestelling van 22 Boeing 787 Dreamliners geannuleerd. Dat zegt de Deputy General Director for Strategy and Alliances Giorgio Callegari. “We hebben gebruik gemaakt van onze optie om de overeenkomst voor de 787 stop te zetten”, zei hij donderdag (18 juni) aan Flight International op de Paris Air Show in Le Bourget.

Volgens hem is de beslissing gebaseerd op een analyse van “de capaciteit op de luchthaven van Sheremetyevo en de duurzaamheid van de vlootontwikkeling op het vlak van de juiste mix tussen widebodies en narrowbodies“. De luchtvaartmaatschappij is ervan overtuigd de originele doelen te behalen wat betreft het volume aan passagiers en grootte van het bedrijf door de vloot en het netwerk op een andere manier te ontwikkelen.

De Russische flag carrier had tweeëntwintig Boeing 787’s in bestelling. Volgens Callegari waren er geen financiële repercussies gemoeid met de annulering van de order bij Boeing. “De annulering was geen beslissing die op één dag genomen is, maar wel één die gedurende een lange tijd bekeken en overwogen werd door de aandeelhouders en belanghebbenden”. Ook de bestelling voor tweeëntwintig Airbus A350 wordt heroverwogen, maar “wordt zeker niet geannuleerd”.