Italiaans koppel loopt tarmac op in Malta om vlucht te halen

Een Italiaans echtpaar liep eergisteren moedwillig en zonder toelating de tarmac op van Malta International Airport, met de intentie om een Ryanair toestel te laten stoppen. Het vliegtuig was al aan het vertrekken zonder hen, aldus de Times of Malta.

Clementi 26 en Apollonio 23 kwamen vast te zitten in het verkeer op weg naar de luchthaven afgelopen woensdag, 17 juni. Tegen de tijd dat ze aankwamen was de gate reeds gesloten en werd hen de toegang tot het toestel geweigerd.

De trap was al van het toestel gehaald en de motoren waren net opgestart. Het koppel was echter vastberaden om de vlucht te halen en gingen vervolgens naar de volgende gate, forceerde een beveiligde deur, rende de tarmac op en begonnen te zwaaien om de aandacht van de piloten te trekken.

De twee werden gearresteerd door het beveiligingspersoneel op de luchthaven. Hun advocaat verdedigde de acties en verwees naar Apollonio’s 23ste verjaardag. Ze keek er immer naar uit om die te vieren met haar familie, maar in plaats daarvan bracht het koppel de dag door in de cel. Het echtpaar kreeg bovendien een boete van 2.329 euro.