Ryanair deze winter mogelijk vanaf Amsterdam

Mogelijk zal Ryanair deze winter beginnen vliegen vanaf Amsterdam Schiphol. Dat bericht de Nederlandse krant De Telegraaf. De Ierse lowcostmaatschappij zou slots hebben aangevraagd voor negen dagelijkse vluchten.

Dat Ryanair naar Amsterdam wil gaan vliegen, is al langer bekend, maar nu heeft de maatschappij ook daadwerkelijk slots aangevraagd. Het gaat om negen dagelijkse vluchten. Ryanair zou tot 31 augustus kunnen beslissen of ze de slots daadwerkelijk wil gebruiken of niet.

Vorig jaar al zei Chief Marketing Officer van Ryanair Kenny Jacobs dat een basis op de luchthaven van Schiphol een ‘onvermijdelijke stap’ is voor Ryanair. Daarmee treedt Ryanair in de voetsporen van concurrent easyJet dat eind maart een basis opende op de luchthaven van Amsterdam. Initieel startte easyJet met drie gebaseerde toestellen, maar daar komen tegen het einde van het jaar al twee toestellen bij.

_MG_3208

Met de opening van een basis op de luchthaven van Amsterdam wil Ryanair haar marktaandeel in Nederland drastisch opvoeren. Dat bedraagt momenteel nog maar 4 procent, terwijl het gemiddelde van Ryanair in Europa 14 procent bedraagt.

Behalve Schiphol toonde Ryanair in het verleden ook al interesse in de luchthaven van Lelystad. Die luchthaven ligt op zo’n 70 kilometer ten oosten van Amsterdam en zal worden uitgebreid tot een grote regionale luchthaven die mogelijk ook vluchten vanuit Schiphol zou moeten kunnen opvangen.

Ryanair zegt interesse te hebben om vanaf beide luchthavens te vliegen. Lelystad zou dan kunnen dienen voor toeristische bestemmingen en Schiphol voor zakenreizigers.