Officieel: Brussel – Tokio wordt avondvlucht

Vandaag heeft het Japanse ANA bevestigd dat de nieuwe route tussen Brussel en Tokio wel degelijk een avondvlucht wordt. Enkele dagen geleden publiceerden we al een eerste voorlopig vliegschema. De uiteindelijke vluchturen zijn licht gewijzigd.

Vanaf 25 oktober zal Brussel terug een (dagelijkse) verbinding krijgen naar Tokio. Daarmee wordt Brussel de zesde Europese bestemming voor ANA. Net zoals enkele dagen geleden al bekend raakte, gaat het wel degelijk om een avondvlucht vanuit Brussel. Het concrete vliegschema is als volgt:

Knipsel
Bij de bekendmaking van het vliegschema zei ANA CEO Osamu Shinobe het volgende: “Als een groot economisch, commercieel en politiek centrum is Brussel een belangrijke markt voor ons. Meer en meer passagiers vliegen tussen Tokio en Brussel, maar doen dat momenteel via andere steden. Door de enige Japanse maatschappij te worden met directe vluchten, verbetert ANA drastisch de toegang voor reizigers naar en van Japan.”

ANA zal haar passagiers ook andere Europese bestemmingen aanbieden vanaf Brussel. Behalve haar samenwerkingen met Lufthansa, SWISS en Austrian zal ANA ook gaan samenwerken met Brussels Airlines. Op welke bestemmingen van Brussels Airlines ANA zal codesharen, is nog niet bekend.

Met de opening van de reservaties voor de nieuwe lijn naar Brussel biedt ANA speciale lanceringstarieven aan. Tickets zijn beschikbaar naar Tokio of een andere bestemming in Japan vanaf €499 in economy. Premium economy is beschikbaar vanaf €1.099.