Vleugelonderdeel in La Réunion ‘zeer waarschijnlijk’ afkomstig van B777

Het vleugelonderdeel dat gisteren gevonden werd op het Franse eiland La Réunion in de Indische Oceaan, is ‘zeer waarschijnlijk’ afkomstig van een Boeing 777. Dat bevestigde de Maleisische minister vandaag en volgens CNN zeggen ook bronnen dicht bij het onderzoek dat het stuk afkomstig is van een B777. Als dat klopt, is het onderdeel met zekerheid afkomstig van toestel van vlucht MH370, sinds dat het enige toestel is dat in de Indische oceaan neerstortte.

Sinds gisteren is het al speculatie troef of het vleugelonderdeel dat op het eiland La Réunion opdook, afkomstig is van de vermiste MH370. Hoewel er gisteren al straffe (foto)vergelijkingen opdoken, hebben verschillende bronnen vandaag bevestigd dat het onderdeel met een grote zekerheid afkomstig is van een B777. Behalve de externe vergelijkingen verwijst ook de nummer dat op het stuk gevonden is naar een onderdeel van een B777.

Maar een officiële uitspraak dat het wel degelijk om een B777-onderdeel gaat, is er nog niet. Dat zal wellicht nog één tot twee dagen duren. Het onderdeel zal namelijk overgebracht worden van La Réunion naar het Franse onderzoeksbureau BEA in Frankrijk. Die moet daar uitsluitsel geven, alleen is het nog niet zeker wanneer en waar dat gaat zijn.

image_aile_avion660

Indien het officieel bevestigd wordt dat het onderdeel afkomstig is van MH370, is dat het eerste spoor naar de vermiste Boeing die meer dan een jaar geleden verdween. Hoewel de onderzoekers er zeker van zijn dat het toestel neergestort is in de Indische oceaan, werd er nooit een spoor teruggevonden.

Momenteel loopt er een speurtocht in de Indische oceaan onder leiding van Australië dat een afgebakend gebied volledig uitkamt. Die zoektocht kostte al zo’n 100 miljoen euro, maar bracht nog geen enkel resultaat.