Juli recordmaand voor Brussels Airport

Brussels Airport mocht afgelopen maand bijna 2,5 miljoen passagiers verwelkomen. Dat zijn er 6,3 procent meer dan vorig jaar, een record. Ook het vrachtververkeer op Brussels Airport groeit uitstekend.

In de eerste zomermaand heeft Brussels Airport elke dag gemiddeld 80.000 passagiers ontvangen. Dat zijn er 5.000 meer dan in juli vorig jaar. Dit is een stijging met 6,3% in vergelijking met juli vorig jaar en ligt in lijn met de groei op andere Europese luchthavens.

Het aantal lokaal vertrekkende passagiers is met 5% gestegen ten opzichte van juli vorig jaar. Het aantal transferpassagiers dat Brussels Airport als tussenstop gebruikt op weg naar de eindbestemming is sterk gestegen met 16,9%.

De vracht op Brussels Airport is sterk gestegen met 18% ten opzichte van juli vorig jaar. Brussels Airport kent al enkele maanden een significante groei dankzij de start van 4 nieuwe cargomaatschappijen het afgelopen jaar op de luchthaven en doet het beter dan de rest van Europa waar de cijfers slechts licht positief of zelfs negatief zijn.

Vooral het volvrachtsegment kent een indrukwekkende stijging van 71,6% ten opzichte van juli vorig jaar, maar ook het integratorsegment bestendigt haar groei met een stijging van 5%. De vracht aan boord van passagierstoestellen lag iets lager dan in juli vorig jaar omdat er in de zomer traditioneel meer passagiers aan boord van de vliegtuigen zitten waardoor er minder plaats is voor vracht.

Het aantal vluchten op Brussels Airport is zeer licht gestegen met 2% in vergelijking met juli vorig jaar. De gemiddelde bezettingsgraad op de passagiersvluchten blijft stijgen van 79% naar bijna 82%. Het aantal passagiers per vlucht stijgt daarmee van 119 in juli 2014 naar 125 in juli dit jaar.

Naamloos