Boeing: Chinese vloot zal tegen 2034 verdrievoudigen

De volledige vloot van de Chinese luchtvaartmaatschappijen zal tegen 2034 verdrievoudigd zijn. Dat zei Boeing vandaag op de jaarlijkse China Current Market Outlook in Peking. De komende twintig jaar verwacht Boeing dat China 6.330 nieuwe vliegtuigen zal nodig hebben. 

De komende twintig jaar verwacht Boeing dat China 6.330 nieuwe vliegtuigen zal nodig hebben, waarvan 4.630 toestellen voor korte-en middellangeafstandsvluchten. Daarmee zullen de Chinese luchtvaartmaatschappijen hun vloot tegen 2034 zien verdrievoudigen. Vorig jaar beschikten zij gezamenlijk over 2.570 vliegtuigen, maar Boeing verwacht dat die vloot tegen dan zal uitgegroeid zijn naar 7.210 toestellen.

‘Desondanks de huidige volatiliteit in de Chinese financiële markten, zien we een sterke groei in de luchtvaartsector van het land op lange termijn,” zeiden vertegenwoordigers van Boeing vandaag in Peking. “De Chinese luchtvaartmarkt is ongelooflijk dynamisch en dat van zowel de grootste airlines tot startups en lowcostmaatschappijen.”

Beijing1

Behalve toestellen die als vervanging zullen dienen voor oudere toestellen, zal 70 procent van de nieuwe vliegtuigen gebruikt worden door maatschappijen om uit te breiden. De Chinese lowcostmaatschappijen zijn nu al goed voor 8 procent van de vraag van korte-en middellangeafstandstoestellen. Tegen 2034 verwacht Boeing dat zij 25 tot 30 procent van de vraag zullen uitmaken.

De totale waarde van alle toestellen die Boeing verwacht dat China nodig zal hebben, bedraagt 950 miljard dollar. Daarmee zal China 17 procent van alle nieuw geleverde toestellen voor zich nemen. De komende 20 jaar verwacht Boeing dat er wereldwijd 38.050 nieuwe vliegtuigen nodig zullen zijn, goed voor een waarde van 5.600 miljard dollar.