Korean Air als derde maatschappij met B747-8i

Gisteren werd de allereerste B747-8i aan Korean Air afgeleverd. Daarmee is de maatschappij de derde die het type in ontvangst mag nemen, na Lufthansa en Air China. De eerste bestemming waar Korean Air het type zal op inzetten is Frankfurt.

Gisteren mocht Korean Air in Seattle de eerste B747-8i bij Boeing in ontvangst nemen. De maatschappij is na Lufthansa en Air China de derde maatschappij die de passagiersversie van de nieuwe B747-8 in gebruik zal nemen. In totaal heeft de maatschappij tien stuks van het type besteld.

Hoewel begin dit jaar werd aangekondigd dat Londen Heathrow de eerste bestemming wordt voor de nieuwe B747, zal het toch Frankfurt zijn dat vanaf volgende maand de B747-8 als eerste zal mogen ontvangen. In de herfst volgt dan Singapore en vanaf november ook San Francisco.

747-8I KAL #1506-RC051

Met deze levering zijn er momenteel 27 B747-8’s in gebruik voor commerciële lijnvluchten. Lufthansa heeft 19 exemplaren, Air China heeft er 7.

Behalve Korean Air zijn er nog maar weinig klanten die wachten op de levering van het type. Het Russische Transaero heeft een openstaande order voor vier exemplaren en het Nigeriaanse Arik Air twee, al is het onwaarschijnlijk dat deze laatste de toestellen ook effectief in ontvangst zal nemen.