Singapore Airlines ontvangt eerste A350 in januari

Singapore Airlines heeft meegedeeld dat het haar eerste van zevenendertig bestelde Airbus A350-900’s in januari volgend jaar in ontvangst zal nemen. Het toestel zal nadien eerst gebruikt worden op kortere vluchten naar Jakarta en Kuala Lumpur om de bemanning gewoon te laten worden aan de nieuwigheden. De eerste verre bestemming wordt Amsterdam.

“We kijken erg uit naar de aankomst van onze nieuwe A350, die zal uitgerust worden met de allerlaatste generatie cabineproducten om onze passagiers het ultieme comfort te bieden. Het gaat om nieuwe zetels in zowel Business Class als in Premium Economy en Economy Class en een geavanceerd in-flight entertainment systeem”. Dat zei de Senior Vice President Marketing Planning van Singapore Airlines, Lee Wen Fen.

Singapore Airlines heeft zevenendertig exemplaren van de A350 besteld, met nog eens zestien opties. De maatschappij zal ook de eerste zeven toestellen in ontvangst nemen die speciaal gebouwd zijn voor ultralange vluchten: de A350-900ULR. Die moeten vanaf 2018 van de band rollen en moet SQ in staat stellen om opnieuw nonstop vanuit Singapore naar de oostkust van de Verenigde Staten te vliegen. Dat zijn vluchten die voordien met de Airbus A340-500 uitgevoerd werden.

“Onze klanten vroegen ons om de directe vluchten naar de Verenigde Staten terug op te starten en we zijn heel tevreden dat Airbus ons nu de toestellen kan aanbieden om die vluchten uit te voeren op een economisch verantwoorde manier,” zei CEO Goh Choon Pjong. “De A350 zal helpen om onze hub in Singapore uit te bouwen tot de snelste en gemakkelijkste manier om vanuit Noord-Amerika naar Zuid-Oost Azië te vliegen en omgekeerd”.

De A350-900ULR heeft een theoretisch bereik van 8.700 zeemijl (ruim 16.000 kilometer) door aanpassingen aan het brandstofsysteem (zodat er meer kerosine kan worden meegenomen), een verhoogd Maximum Takeoff Weight en enkele aerodynamische verbeteringen.

Bron: Singapore Airlines