“Zeker 27 doden” bij crash Russisch vrachtvliegtuig

Een Antonov An-12 van Allied Air Service is woensdag (4 november) gecrasht nabij de luchthaven van Juba, in Zuid-Soedan. Het toestel voerde een vlucht uit in opdracht van de Verenigde Naties en was net opgestegen voor een vlucht naar Paloich. Zeker 27 mensen zouden bij het ongeval omgekomen zijn.

De eerste berichten spraken over 41 dodelijke slachtoffers, een cijfer dat door de lokale politiediensten meegedeeld zou zijn. Later werd dat aantal bijgesteld naar “minstens 27”. Het toestel had twaalf passagiers en vijf bemanningsleden aan boord, maar wellicht zijn de meeste doden te betreuren op de grond. Er zouden wel al twee overlevenden geteld zijn: een bemanningslid en een klein kind. Volgens autoriteiten was het vliegtuig overladen.

Het toestel crashte nabij de oever van een rivier
Het toestel crashte nabij de oever van een rivier

Het is al het tweede dodelijke ongeval met een Russisch vliegtuig deze week, nadat een Airbus A321 van Metrojet/Kogalymavia maandag neerstortte in de Sinaïwoestijn tijdens een vlucht van Sharm-el-Sheikh (Egypte) naar Sint-Petersburg (Rusland). Alle 224 inzittenden (217 passagiers en 7 bemanningsleden) kwamen daarbij om. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.