Nieuwe staking op komst bij Lufthansa

Het cabinepersoneel van Lufthansa dat vertegenwoordigd wordt door de vakbond UFO plant een nieuwe staking op 26 en 27 november. Volgens UFO, dat 19.000 leden telt, is het zelfs bereid om ook op 30 november te staken als dat nodig blijkt. Ook tussen 6 en 13 november was er al een week lang hinder door stakingen.

Door die laatste staking begin deze maand werden 4.700 vluchten geannuleerd en werden 550.000 reizigers getroffen. Na een week werd er nog steeds geen akkoord bereikt tussen management en cabinepersoneel. De onderhandelingen over pensioenen en werkvoorwaarden werden toen onsuccesvol beëindigd. Op 20 november zei het management dat het de drie vakbonden had uitgenodigd voor een nieuw gesprek op 2 december, maar daar wachtten die dus niet op.

Woensdagochtend was nog niet bekend welke vluchten hinder zouden ondervinden van de nieuwe stakingen, wat het voorbereiden van een “noodschema” volgens de luchtvaartmaatschappij nog moeilijker maakt. UFO wil naar eigen zeggen vermijden om ook in december te staken om zo “onze passagiers en collega’s niet in de problemen te brengen”, maar voegde daar meteen aan toe dat er voor Nieuwjaar extra stakingen verwacht kunnen worden als er geen oplossing gevonden wordt.