Ryanair krijgt vijftien dagelijkse slots op CDG

Ryanair heeft slots bekomen voor vijftien dagelijkse vluchten vanaf de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs deze zomer. Dat meldt de krant La Tribune, op basis van twee anonieme bronnen. De maatschappij heeft nog tot 31 januari tijd om ze eventueel ongebruikt terug te geven. 

De aanvraag van slots betekent nog niet dat luchtvaartmaatschappij vanaf deze zomer ook werkelijk op de luchthaven actief zal zijn. “Ryanair heeft aan Cohor, het orgaan dat de slots voor de Parijse luchthaven beheert, 21 dagelijkse vluchten aangevraagd,” klinkt het. De bestemmingen waren naar verluidt Barcelona, Milaan Bergamo, Rome, Dublin, Lissabon, Madrid, Porto en Berlijn Schönefeld. Volgens de krant kreeg ze daarvan 15 slotparen toegewezen.

De Ieren hadden ook zeer gewilde slots aangevraagd voor de vroege ochtend – al jaren de drukste periode in Charles de Gaulle – maar kreeg die niet toegewezen. De maatschappij heeft nu nog tot 31 januari om te beslissen of ze gebruik zal maken van de landingsrechten die ze wel kreeg toegewezen voor komend zomerseizoen, maar wil niet officieel reageren. “We zijn altijd geïnteresseerd in nieuwe verbindingen, maar we wensen niet te reageren op geruchten,” klonk het tegenover AFP.

De bestemmingen die Ryanair vanaf Charles de Gaulle wil aanvliegen, worden allemaal al bediend door andere maatschappijen (vooral Air France). Ook lagekostenmaatschappijen Vueling en easyJet vliegen op sommige bestemmingen vanuit de hoofdluchthaven van Parijs. Ryanair vliegt wel al naar 31 andere luchthavens in Frankrijk, de belangrijkste daarvan Beauvais op zo’n 80 kilometer van Parijs. Van daaruit vliegt het deze zomer naar 43 bestemmingen, al is het geen basis.

Sinds november vliegt Ryanair ook vier keer per dag vanuit Dublin naar Amsterdam.

Bron: La Tribune