Recordweekend verwacht op Brussels Airport

Brussels Airport maakt zich op voor het drukste weekend van het jaar. Zoals elk weekend wordt op het eerste weekend van de kerstvakantie een echte stormloop verwacht. Tussen vrijdag 18 december en zondag 20 december zal de nationale luchthaven 180.000 reizigers over de vloer krijgen.

In vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, verwacht de luchthaven een stijging van 5,6 procent in het aantal reizigers. Vrijdag 18 december wordt de absolute sterkhouder, dan worden ruim 66.000 passagiers verwacht. Wie op die dag moet of wil reizen, doet er dus goed aan om ruim op tijd te komen. De wachtrijen bij de douane en security zullen tijdens de spitsuren (vooral in de vroege ochtend) snel oplopen.

Ook de andere dagen zal de vertrek- en aankomsthal goed gevuld zijn. Vandaag (donderdag 17 december) worden al 61.000 passagiers verwacht, op zaterdag en zondag zijn er dat respectievelijk 54.000 en 59.000. Ook volgende maandag wordt de kaap van de 55.000 makkelijk overschreden, zou luidt de prognose van Brussels Airport. Vooral vluchten naar de Canarische eilanden blijken populair, maar ook de VS, de Dominicaanse Republiek, Senegal en Kaapverdië hebben succes.

Wie de komende dagen naar Brussels Airport trekt, zal de luchthaven al in echte kerstsfeer aantreffen. Er zijn meer dan vijftig kerstbomen voorzien, met duizenden lichtjes. Op 23 december zal er zelfs een echt kerstkoor de passagiers in de vertrekhal verblijden met kerstliedjes.

Bron: Brussels Airport