Ryanair opent basis in Timisoara (Roemenië)

Ryanair heeft vandaag bevestigd dat het plannen heeft om haar aanwezigheid in Roemenië te versterken met de opening van een basis in Timisoara eind dit jaar. De Ierse lagekostenmaatschappij zegt vanaf 1 november dit jaar één Boeing 737-800 te baseren in de West-Roemeense stad.

De nieuwe basis in Timisoara wordt de eerste in Roemenië en de 78ste in totaal. De maatschappij vliegt wel al naar Boekarest Otopeni, maar heeft er (voorlopig nog) geen basis. Wel komen er vanaf november binnenlandse vluchten tussen beide steden. Naast de eerder aangekondigde vluchten naar Londen Stansted (dagelijks) en Charleroi (drie keer per week) zal Ryanair ook naar Berlijn Schoenefeld, Milaan Bergamo, Düsseldorf Weeze en Frankfurk Hahn vliegen.

“We zijn zeer blij om vanaf november onze eerste Roemeense basis te openen in Timisoara. Daarbij investeren we 100 miljoen dollar in de Banat-regio en baseren we één Boeing 737-800 waarmee we twee keer per dag naar Boekarest Otopeni zullen vliegen. Er komen ook zes internationale routes naar Berlijn, Charleroi, Weeze, Hahn, Stansted en Bergamo. In totaal hopen we 575.000 passagiers per jaar te vervoeren en zo 430 jobs te creëren in Timisoara,” zei coo David O’Brien.

Timisoara is al een basis voor rivaal Wizz Air, dat op dit moment de grootste maatschappij is op de luchthaven met een marktaandeel van bijna zestig procent.