Emirates opent rechtstreekse route naar Nieuw-Zeeland

Nadat vorige week bekend raakte dat Qatar Airways rechtstreekse routes wil opstarten vanaf Doha naar Auckland in Nieuw-Zeeland en Santiago in Chili, reageert concurrent Emirates ook met een nieuwe route vanaf Dubai naar Nieuw-Zeeland. Vanaf 1 maart gaat die al van start.

Binnen een goede maand (op 1 maart) start Emirates met een nieuwe route tussen Dubai en Auckland. De ultralangeafstandsroute zal uiteraard met de B777-200LR’s worden uitgevoerd. De vluchttijd bedraagt 16 uur bij het heengaan, en 17 uur en 15 minuten bij het terugkeren.

De nieuwe vlucht zal de vijfde dagelijkse vlucht van Emirates naar Nieuw-Zeeland worden. Momenteel vliegt Emirates al drie keer per dag met de A380 naar Auckland via Brisbane, Sydney en Melbourne in Australië. Een andere dagelijkse vlucht gaat naar Christchurch, gelegen op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Die route wordt uitgevoerd met de B777-300ER en gaat ook via Sydney.

777-200LR

In tegenstelling tot de anderen wordt de vijfde dagelijkse vlucht non-stop uitgevoerd vanaf Dubai. Daarmee reageert Emirates snel op het nieuws dat Qatar Airways ook bezig is met het plannen van een rechtstreekse vlucht naar Auckland vanaf Doha. Qatar Airways zou ook een andere ultralangeafstandsroute naar Santiago in Chili willen opstarten, beide met de B777-200LR.

Door de extreem lage brandstofprijzen hebben terug meer en meer maatschappijen interesse om aan ultra long haul te doen. Door de lage brandstofprijs wordt het terug financieel rendabel om sommige van die routes rechtstreeks te gaan vliegen in plaats van met een tussenstop.

Eerder maakte Emirates al bekend dat ze vanaf het zomerseizoen gaat vliegen tussen Dubai en Panama, die dan officieel de langste vlucht ter wereld zou worden. Maar nu gaat die titel naar de route Dubai-Auckland die 14.200 kilometer bedraagt.

Knipsel