ANA bevestigt bestelling van drie A380’s

Vandaag heeft het Japanse ANA officieel bevestigd dat het bij Airbus een aankoopovereenkomst heeft gesloten voor drie A380’s. Daarmee is ANA na Iran Air gisteren de tweede maatschappij die deze week bevestigde om de A380 in haar vloot te integreren. ANA zal het toetel inzetten op de routes naar Hawaï.

Vanaf 2019 zou de eerste A380 voor de ANA Group moeten afgeleverd worden. Dat toestel zal dan gebruikt worden op de route tussen Tokio en het Amerikaanse Honolulu op Hawaï.

“We zijn enorm trots om ANA Group als nieuwe A380-klant te mogen verwelkomen,” zei Fabrice Brégier, CEO van Airbus, vandaag. “Als één van de meest prestigieuze maatschappijen zal de ANA  Group kunnen profiteren van de bewezen economische voordelen van de A380”. ANA zelf voegde eraan toe dat het inzetten van de A380 de maatschappij in staat zal stellen om de zetelcapaciteit naar Hawaï uit te breiden aan een lagere kost per zetel.

ANA is hiermee de tweede nieuwe A380-klant deze week nadat Iran Air gisteren een overeenkomst tekende met Airbus voor de aanschaf van 12 A380’s.