Andorra Airlines wil naar België vliegen

Andorra Airlines – niet te verwarren met Air Andorra – is van plan om naar België te vliegen. Een precieze datum is nog niet gepland, want eerst wil de maatschappij zich concentreren op vluchten naar andere steden. Als alles goed gaat, moet Andorra Airlines in het tweede kwartaal van dit jaar haar activiteiten starten.

Omdat er in Andorra geen luchthavens zijn, zal de luchtvaartmaatschappij haar thuisbasis moeten opzetten in Spanje. Daarvoor heeft het de luchthaven van Montferrer in de Spaanse Pyreneeën uitgekozen. Van daaruit wil Andorra Airlines vanaf april met enkele ATR42’s en de iets grotere ATR72 naar Madrid, Palma de Mallorca, Porto en Parijs Charles de Gaulle vliegen. In een tweede fase kijkt de maatschappij naar bestemmingen in Italië, Duitsland, België en Nederland.

De voorbije drie jaar probeerde ook Air Andorra hetzelfde idee toe te passen. De luchtvaartmaatschappij – die ook vanuit Montferrer gebaseerd is – is echter nog niet van de grond gekomen. Wel heeft ze een rechtszaak aangespannen tegen Andorra Airlines omdat die laatste haar commerciële rechten heeft geschonden door een gelijkaardige naam te kiezen. De zaak is momenteel nog in behandeling en zolang mag Andorra Airlines met de huidige naam doorgaan.