Vliegtuig FlyDubai crasht in Rusland

In Rostov aan de Don, zo’n kleine 1000 kilometer ten zuiden van Moskou, is deze ochtend een Boeing 737-800 van FlyDubai neergestort. Daarbij zijn alle inzittenden om het leven gekomen. 

Vlucht FZ981 vertrok op 18 maart omstreeks 19.37 uur UTC vanop Dubai International Airport met bestemming Rostov aan de Don. Omstreeks 1.42 uur UTC kwam het vliegtuig zo’n 50 à 100 meter naast de landingsbaan terecht. Op radarbeelden is te zien dat het vliegtuig al een eerdere landingspoging deed. Deze werd afgebroken, waarschijnlijk omwille van het slechte zicht door de zware regenval. De eerste landingspoging gebeurde omstreeks 23.40 uur UTC, de tweede pas zo’n twee uur later. Volgens de eerste berichten waren er 62 mensen aan boord, waarvan 7 bemanningsleden. Alle inzittenden kwamen om.

Het vliegtuig van FlyDubai is niet het enige dat te maken kreeg met de slechte weersomstandigheden op de luchthaven van Rostov aan de Don. Vlucht SU1166 van Aeroflot probeerde driemaal te landen. De Sukhoi Superjet komende van Moskou, landde uiteindelijk op de luchthaven van Krasnodar.
Vlucht OK914 van Czech Airlines zette de daling naar Rostov aan de Don in toen het vliegtuig van FlyDubai neerstortte. Ook deze vlucht landde uiteindelijk in Krasnodar. De vlucht van Turkish Airlines maakte na anderhalf uur rechtsomkeer naar Istanboel.

Beelden van een bewakingscamera tonen de crash:

 

Vlucht FZ981|flightradar24.com
Vlucht FZ981|flightradar24.com
Hoogte en snelheid FZ981| flightradar24.com
Hoogte en snelheid FZ981| flightradar24.com