Delta Air Lines koopt minstens 75 Bombardier CS100

Het Amerikaanse Delta Airlines heeft een vaste bestelling geplaatst voor 75 Bombardier CS100’s, met nog eens 50 opties voor datzelfde type. Dat meldde vliegtuigbouwer Bombardier donderdag. Een aantal van die opties kunnen in een later stadium omgezet worden in bestellingen voor de CS300. Het order is zo’n vijf miljard euro waard aan catalogusprijzen. 

 

“De vooruitstrevende technologieën aan boord van de C-Series zijn de perfecte compagnon voor de sublieme service we bij Delta elke dag proberen te bieden,” klinkt het bij de nieuwe ceo Ed Bastian. Delta wordt door deze bestelling de grootste operator van het type, dat aangedreven wordt door twee Pratt & Whitney PW1500G-motoren. Fred Cromer, topman van Bombardier Commercial Aircraft, noemt de overeenkomst dan ook een mijlpaal in de geschiedenis van het programma.

Bombardier had voor deze bestelling al een goed gevuld orderboekje voor de C-Series: er werden al meer dan 250 exemplaren van verkocht. De eerste CS100 moet normaal gezien in juli dit jaar afgeleverd aan Swiss.