IAG voelt gevolgen van aanslagen Brussel en Brexit

IAG, de eigenaar van British Airways, Iberia en Vueling, voelt de gevolgen van de aanslagen in Brussel en de mogelijke Brexit. De groep ziet een omzetdaling en zal de capaciteitsverhoging beperken tot 4,9 procent in plaats van de geplande 5,2 procent.

De aanslagen in Brussel en het nakende referendum op 23 juni over een mogelijke exit van het Verenigd Koninkrijk uit de EU hebben negatieve gevolgen voor de boekingen bij IAG. Dat zei CEO Willie Walsh vanmorgen. Daardoor zal de groep haar  geplande capaciteitsuitbreiding van 5,2 procent beperken tot 4,9 procent.

Volgen Walsh hebben de aanslagen in Brussel een grotere invloed gehad op de vraag dan de aanslagen in Parijs in november. Door de mogelijke Brexit stellen bedrijven hun investeringen in het Verenigd Koninkrijk uit tot na het referendum waardoor er ook minder vraag is voor vluchten naar de thuisbasis van British Airways.

Verder ziet IAG ook een verzwakte vraag naar landen met een sterke op oliegebaseerde economie in Afrika (Nigeria en Angola) en Zuid-Amerika (Brazilië).

Bron: Bloomberg