Brussels Airport heropent zondag terminalgebouw

Het terminalgebouw van Brussels Airport zal aanstaande zondag terug opengaan. Het gaat om een gedeeltelijke heropening. Zondag zullen er na de openingsceremonie drie vluchten in de terminal worden ingecheckt. 

Vanaf zondag zal Brussels Airport haar terminalgebouw terug in gebruik kunnen nemen. De luchthaven heropent de herstelde terminal dan gedeeltelijk, met zondag al drie vluchten. Vanaf maandag zullen de vluchten verdeeld worden over het terminalgebouw en de tijdelijke constructie.

“Zondag is een belangrijke dag in het herstel van Brussels Airport. Dan gaan de deuren van de vertrekhal weer open voor passagiers. Dat dit mogelijk is in minder dan 40 dagen na de aanslagen, is zonder meer een technische en operationele krachttoer die een grote inspanning heeft gevergd van honderden mensen. Ik dank iedereen die hieraan van ver  of dichtbij heeft meegewerkt”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport Company.

In het terminalgebouw zullen 111 van de 180 check-in balies terug in gebruik worden genomen samen met de huidige 36 in de tijdelijke constructie. Daardoor verhoogt de luchthaven haar capaciteit naar 80 procent van het aantal passagiers van voor de aanslagen. Tegen de tweede helft van juni moet de capaciteit terug 100 procent zijn.