Antwerp Airport organiseert Runway Run

Op 1 januari volgend jaar zal Antwerp Airport voor de eerste keer een Runway Run organiseren. De landingsbaan zal dan gebruikt worden als loopparcours voor deelnemers. Runway Run’s worden op verschillende luchthavens ter wereld gehouden, en nu ook voor de eerste keer in Antwerpen.

Op 1 januari 2017 zal de luchthaven van Antwerpen voor het eerst enkel het domein zijn van lopers en niet van vliegtuigen. De luchthaven organiseert dan haar eerste Runway Run, een evenement dat ze jaarlijks wil organiseren.

Deelnemers zullen kunnen kiezen tussen een loopafstand van 5, 10, 15, 20 of 25 kilometer. Het parcours loopt dan onder meer op de landingsbaan en de taxiwegen. De organisatie van de Runway Run heeft geen invloed op het vliegverkeer aangezien de luchthaven sowieso op 1 januari gesloten is.

Foto van een Runway Run op de luchthaven van Boedapest.
Foto van een Runway Run op de luchthaven van Boedapest.

Antwerp Airport is niet de eerste luchthaven die een Runway Run organiseert. In België ging onder meer de luchthaven van Koksijde Antwerpen al voor en zelfs op de drukke luchthavens zoals New York JFK en Toronto Pearson zijn Runway Run’s een jaarlijks terugkerend fenomeen.

 

Bron: Deurne.tv