SAS gestart met proefproject voor stille(re) ochtendvluchten

Je kent ongetwijfeld het gevoel: je hebt een vroege vlucht, wil nog wat slapen op het vliegtuig, maar de cabin crew blijft maar doorratelen waardoor je de slaap niet kan vatten. Bij Scandinavian Airlines erkennen ze het probleem en daarom lanceren ze SAS Silent Morning Flights: stille vluchten, zonder enige communicatie over de service aan boord.

Bij SAS gaan ze ervan uit dat -vooral- de frequent travellers de serviceboodschappen op hun vluchten al meermaals gehoord hebben en er de voorkeur aan geven om in alle rust nog wat te slapen, lezen of zich voor te bereiden op een drukke werkdag. Daarom zal SAS het aantal boodschappen tijdens hun ochtendvluchten tot een minimum beperken. Enkel het gebruikelijke welkomstwoord door de piloot en de veiligheidsinstructies door de cabin crew zullen nog gehoord worden. Verder geen berichten over maaltijden, inflight entertainment of taksvrij shoppen.

De SAS Silent Morning Flights is een proefproject en wordt uitgerold op alle intra Scandinavische vluchten die vertrekken vóór 9 uur, tot september. Daarna wordt het project geëvalueerd en zonodig uitgebreid naar alle vluchten van SAS.