Nieuwe BBC-luchtvaartreeks ‘City in The Sky’

Dat de BBC knappe docuseries kan maken, is niet nieuw. Regelmatig zitten daar ook reeksen tussen over luchtvaart, zoals ‘Airport Live’ dat drie jaar geleden rechtstreeks werd uitgezonden vanop Heathrow. Ook nu weer heeft de BBC een knappe nieuwe reeks klaar: ‘City in The Sky’.

De voorbije maand zond de BBC de nieuwe luchtvaartreeks ‘City in The Sky’ voor het eerst uit. In de drie afleveringen van telkens één uur trekken presentator Dallas Campball en wiskundige Dr. Hannah Fry de wereld rond om te kijken hoe een ‘vliegende stad’ van dagelijks 100.000 vluchten draaiende wordt gehouden.

De logistieke wirwar die bij de luchtvaartsector komt kijken, wordt in deze reeks deels uit de doeken gedaan. Van de meest koude luchthavens in Siberië tot de ondergrondse brandstofleidingen die de West-Europese luchthavens van brandstof voorzien tot airport design op de luchthaven Atlanta tot de behandeling van medische noodgevallen tijdens de vlucht.

Knipsel

Per aflevering komen verschillende thema’s aan bod op een vlot afwisselend tempo. Samen met de vaak prachtige beelden die zijn gemaakt, is deze serie naar onze mening zeker de moeite waard om te bekijken.

De afleveringen zijn te bekijken op de website van de BBC of ook in full HD op sites zoals YouTube, zoals hieronder de eerste aflevering te zien is.