Nieuwe Belgische maatschappij Global Lift wil deze winter van start

Komende winter krijgt de Belgische luchtvaart er mogelijk een nieuwe speler bij. Het in juni opgerichte Belgische Global Lift heeft de intentie om komend winterseizoen al van start te gaan met vrachtoperaties. De maatschappij zal hiervoor een vloot van B747’s gaan opereren.

Op Brussels Airport heeft een nieuwe Belgische vrachtmaatschappij haar intrede genomen in de gebouwen van Brucargo. De nieuwe maatschappij Global Lift wil in het IATA-winterseizoen van 2016-2017 al van start gaan met haar operaties. Daarmee wil ze naar eigen zeggen de Belgische ‘Home Cargo Carrier’ worden en dat met een vloot van verschillende B747’s.

Achter het nieuwe vrachtproject zitten twee geen onbekenden in de sector. De Duitser Andrey Goryashko, voormalig CEO bij Aeroflot Cargo en minderheidsaandeelhouder van Air Cargo Global, en de Slowaak Igor Bondarenko, meerderheidsaandeelhouder van Air Cargo Global.

Het Slowaakse vrachtbedrijf Air Cargo Global is in 2013 herrezen uit het failliete Air Cargo Germany, dat tussen 2009 en 2013 opereerde vanaf het Duitse Hahn. Behalve een naamswijziging kreeg het bedrijf ook een Slowaakse Air Operator’s Certificate.

Het aandeelhouderschap van Global Lift is juridisch verdeeld tussen VCL en Partners BVBA, vertegenwoordigd door Andrey Goryashko en goed voor 40 procent van de aandelen, en anderzijds Vervoerexperten België BVBA met als vertegenwoordiger Igor Bondarenko en goed voor de resterende 60 procent.

Global Lift wil de komende jaren verschillende cargobestemmingen openen in verschillende delen van de wereld. Omdat het bedrijf momenteel nog in de voorbereidingsfase zit, ontbreekt meer informatie.