Air Corsica verhuist van Luik naar Charleroi

Het Franse Air Corsica zal vanaf volgende zomer (eind maart 2017) niet meer naar de luchthaven van Luik vliegen, maar wel naar Charleroi. Dat werd dinsdag bekendgemaakt op een persconferentie op Charleroi Brussels South Airport. “Met deze beslissing kiezen we resoluut voor een passagiersluchthaven”, zo klinkt het.

De voorbije drie jaar voerde Air Corsica met haar Airbus A320’s vanuit Bastia en Ajaccio vluchten uit naar Luik. De luchthaven is daar nochtans vooral gericht op vrachtvervoer, waardoor de luchtvaartmaatschappij nu de beslissing heeft genomen om haar vluchten te verplaatsen naar Charleroi. De commercieel directeur had het over een “herpositionering van de vluchten via een verhuizing naar Charleroi.”

Initieel zal er enkel in de zomer gevlogen worden (tussen maart en november), maar het is de bedoeling om vanaf het derde jaar heel het jaar door tussen Charleroi en Corsica te vliegen. Air Corsica wordt daarmee de vijfde klant voor Brussels South Charleroi Airport, na Jetairfly, Ryanair, Wizzair en het Turkse Pegasus. Ook Ryanair voert vanuit Charleroi vluchten uit naar Corsica, maar zij vliegen alleen naar Figari.

Bron: De Tijd, BSCA